Zoeken

Sluit zoeken
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

Bij toeval stuit filmmaker Anthony van der Meer op een hackersforum voor Ratters; hackers die mensen bespioneren, bestelen of afpersen. De slachtoffers van deze hackers worden veelzeggend slaves genoemd. Hij besluit diep in de wereld van Rats & Slaves te duiken.

Anthony infiltreert in de hackforums om meer te weten te komen over hoe RATters te werk gaan. Op deze forums worden niet alleen RAT tools (Remote Acces Trojan) aangeboden.
Maar ook volledige handleidingen om deze tools te gebruiken. Ook helpen ervaren RATters beginners op weg.
Er worden tips gegeven om geld te kunnen verdienen aan Slaves. Daarnaast komt hij foto´s van slachtoffers tegen die als trofeeën gedeeld worden. Om zo efficiënt mogelijk slachtoffers te kunnen maken worden er online praktische methodes aangeboden. En voor wie dit te veel gedoe vindt worden er op grote schaal kant en klare Slaves verkocht. De prijzen per Slave liggen tussen de 14 cent en een paar euro, afhankelijk van de landen waar ze vandaan komen en de hoeveelheid afbeeldingen en filmpjes die worden besteld. ‘Is het echt allemaal zo simpel?’ vraagt de filmmaker zich af. Hij gaat zelf RATten; waarbij hij zijn eigen ethische grenzen overschrijdt en privacyregels worden opgerekt en overtreden. Hoever moet hij gaan om een probleem aan te kaarten?

De documentaire Rats and Slaves is het resultaat van een meer dan 3 jaar durend onderzoek. De film onderzoekt de ethische en journalistieke grenzen van de maker

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations