Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
The Embassy of Circular & Biobased Building

The Exploded View

The Exploded View overview
Nanno Simonis & Eric Melander

‘Radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning’, daarmee zijn de pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan de slag gegaan. Tijdens Dutch Design Week presenteren zij ‘The Exploded View’.

Tijdens Dutch Design Week presenteren zij ‘The Exploded View’. Een uit elkaar getrokken huis dat met circulaire toepassingen en biobased materialen opnieuw is opgebouwd. Hiermee laten ze de bestaande en toekomstige mogelijkheden van deze duurzame manier van bouwen en wonen zien.

The Exploded View is de verbeelding van een onderzoeksprogramma waarin ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers, samenwerken aan klimaat- en mensvriendelijke oplossingen voor de enorme bouwopgave waar Nederland voor staat. Samen vormen ze de Embassy of Circular & Biobased Building

The Exploded View is een ‘live research’ en ‘storytel’ installatie. In de installatie zijn toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen verwerkt. In de vorm van een maquette en op een levensgrote blueprint laten we zien wat we ontdekt hebben, maar tonen ook wat we nog niet weten. We gaan in op de kwaliteiten en de pijnpunten ervan. En we nodigen iedereen uit met ons mee te denken en te doen. Want er is zoveel kennis en er bestaat ook niet een juiste werkwijze of oplossing voor duurzaam bouwen en wonen.

Partners

The Embassy of Circular & Biobased Building

Gedurende minimaal twee jaar werken ontwerpers, storytellers en pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan nieuwe perspectieven voor een meer duurzame ontwerp-, bouw- en woonomgeving. Deze zogenaamde Embassy of Circular & Biobased Building is onderdeel van World Design Embassies - een programma van Dutch Design Foundation.

Biobased Creations, curator van de Embassy, is ook initiatiefnemer en ontwerper van The Growing Pavilion. Een paviljoen gemaakt van experimentele bioba