Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations
Een speelse verkenning van genetische manipulatie

Baby Builder

3D viewing room
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

De Baby Builder is een interactieve installatie waarmee je jouw eigen kind kunt ontwerpen middels genetische modificatie. Het daagt je uit om de ethische en morele vraagstukken die gepaard gaan met technologie onder ogen te komen.

De impact van technologie op ons leven neemt toe. Kunstmatige intelligentie en genetische modificatie zijn voorbeelden van technologieën waarvan voorspeld wordt dat ze ons leven op drastische wijze gaan veranderen. Dit biedt unieke kansen, maar brengt ook gevaren met zich mee.

De Baby Builder is een interactieve installatie waarmee je jouw eigen kind kunt ontwerpen middels genetische modificatie. Voorkom nare ziektes, verhoog de intelligentie en maak jouw kind extra sociaal en empathisch. Voor sommige mensen klinkt dit speculatieve toekomstscenario als een oplossing voor veel problemen, terwijl anderen vooral de gevaren zien. Wat jouw standpunt ook is, de Baby Builder daagt je uit om de ethische en morele vraagstukken die gepaard gaan met technologie onder ogen te komen.

Het doel van de Baby Builder is om een gesprek op gang te brengen over de implicaties van opkomende technologieën, in het bijzonder genetische modificatie, voordat deze onderdeel worden van ons dagelijks leven.  Zo kunnen we streven naar de meest wenselijke toekomst.

https://www.bertrandburgers.com/baby-builder

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations