Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

HEMA Price winning Award Houtje-Touwtje

Start virtuele tour
Houtje-Touwtje Kit

Veel gezinnen herkennen zich in een woonkamer overvol met speelgoed dat amper gebruikt wordt. De Houtje-Touwtje Set inspireert kinderen om creatief te kijken naar en gebruik te maken van alledaagse dingen.

In de rugtas zit een kleurrijk boekje vol visuele avonturen. Met 17 verbindingselementen kan bijvoorbeeld een kasteel of boot van huis-tuin-en-keuken attributen worden gebouwd. Het vervangt ‘schermtijd’ voor een fantasierijke manier van spelen, waarbij ouder en kind met elkaar worden verbonden.

Een idee bedenken is één, maar het uitwerken ervan is even belangrijk. Het ontwerp is getest bij vijf jonge gezinnen. De kinderen zijn geobserveerd terwijl ze met de prototypes aan de slag gingen. Dit heeft waardevolle informatie opgeleverd voor de verdere ontwikkeling van het ontwerp. Het was waanzinnig leuk en inspirerend om te zien, hoe keer op keer de ruimte werd omgetoverd naar een ander universum, compleet met verkleedpartijen!

Zoals te zien in
Partners

Claudia Bleeker

Studio van Clau is gespecialiseerd in het ontwerpen van interactief en educatief speelmateriaal. Daarnaast ontwikkeld ze lifestyle producten en home decoratie voor in de kinderkamer. Ten slotte focust ze zich op grafisch ontwerp van illustraties tot packaging design.