Zoeken

Sluit zoeken
Dutch Design Awards 2020
Het creëren van een gezonde, duurzame en heerlijke toekomst van food door middel van speculatieve gastronomie

Portfolio Katinka Versendaal - The Eatelier

3D viewing room
Remedy Bar
Ruud Scheerens
Dit project is onderdeel van Dutch Design Awards 2020

Wat gaan we in 2030 eten? Kunnen we ons eigen spijsverteringssysteem hacken? Kunnen we onszelf gelukkig eten? Wat zouden nieuwe, duurzame bronnen van groene proteïne kunnen zijn? En kunnen deze worden aangepast aan mijn gezondheidsdoelen en smaakvoorkeuren? Kan iets gezonds ook erg lekker zijn?

Vanuit haar studio The Eatelier onderzoekt Katinka Versendaal ons voedselsysteem en ontwerpt toekomstscenario’s voor de veiligheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van voedsel. In haar eigen woorden: speculatieve gastronomie. Verwacht dus experimentele food-concepten, zoals een op persoonlijke gezondheidsdoelen afgestemde cocktail of een onderzoeksproject als Evolution of the Omnivore, dat zich concentreert op de domeinen klimaat, technologie en farmacie/medisch. Met haar werk wil Versendaal de kloof tussen het gastronomische veld, de academische wereld en voedselproducenten overbruggen. Elk van haar experimenten is een visie op hoe menselijke voedingsgewoontes er in de toekomst uit kunnen zien. Zo wil Katinka Versendaal een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde en vooral smaakvolle toekomst.