Zoeken

Sluit zoeken
Dutch Design Awards 2020
Het eerste volledig circulaire matras ter wereld

Auping Evolve

3D viewing room
Auping Evolve
Het eerste circulaire matras ter wereld
Dit project is onderdeel van Dutch Design Awards 2020

Auping Evolve is het eerste volledig circulaire matras ter wereld. En dit matras is niet alleen goed voor het milieu, het is óók heel goed voor je nachtrust. Want door het gebruik van innovatieve materialen is het matras heel zacht en ook nog eens extra lekker ventilerend.

Alleen al in Nederland worden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen matrassen afgedankt. In Europa zijn dat er zelfs 35 miljoen en in de Verenigde Staten 20 miljoen. Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Met grote milieuproblemen tot gevolg. Want vanwege de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen, vormen deze matrassen wereldwijd een van de grootste onderdelen van het huishoudelijke stortafval.

Bij Auping willen we dat graag anders doen. Beter. We willen geen afval meer, of verbranding van gebruikte matrassen. We willen de kringloop sluiten. Daarom ontwikkelden we samen met DSM-Niaga Auping Evolve, het eerste circulaire matras ter wereld. Dit matras is enkel gemaakt van staal en polyester. Deze materialen kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt voor een nieuw matras. Hiermee sluiten wij de kringloop en dragen we bij aan een wereld waarin niets wordt verspild, maar waarin alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Dat is circulair.