Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Is er een plek voor social design in deze wereld?

DDW Talks: Designing Society

Social Design Showdown

Deze DDW Talk(show) wordt gehost door de Social Design Showdown. In deze setting schuiven niet-ontwerpers aan, want hoe zien zij de rol van social design in het vormgeven van de maatschappij?

Social design is een jong vakgebied, nog zoekende naar een definitie en plek in de wereld. De kijk van externe experts op het vakgebied van social design is echter een onderbelicht perspectief. Daarom faciliteert Social Design Showdown een dialoog tussen niet-social designers over social design. Samen zullen deze externe experts in gesprek gaan over één centrale vraag: ‘Is er een plek voor social design in deze wereld?’

Een breed scala aan vakexperts zal deelnemen aan dit dialoog, waaronder; veranderkundige Marguerithe de Man (SIOO), OpenEmbassy oprichter Renée Frissen, psycholoog Eefje Cobussen en bestuurskundige Andrea Frankowski (NSOB). Daniëlle Arets zal als moderator de dialoog in goede banen leiden.

Partners

Social Design Showdown

Social Design Showdown staat voor de confrontatie met ontwerpers en de kritische reflectie op de toegevoegde waarde van ontwerpers in het vormgeven van de maatschappij.

Social Design Showdown - Mede mogelijk gemaakt door:
Afdeling Buitengewone Zaken
Studio Nicky Liebregts
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie