Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Dit jaar staat de Sustainable Products Talk(show) in het teken van glas. Glas wordt gezien als alternatief voor plastic, maar hoe duurzaam is glas ?

DDW Talks: Sustainable Products

A mountain of glass waste, Pilkington factory, UK
Christoph Dichmann & Elissa Brunato

Ontwerp is mede verantwoordelijk voor een overschot aan producten in ons leven, maar kan ook een mogelijke oplossing bieden. Hoe kunnen duurzame materialen ons helpen een duurzame toekomst te creëren? En wat maakt een product duurzaam?

Dit jaar staat de Sustainable Products Talk in het teken van glas en bekijken we dit onderwerp vanuit zowel materiaal-, product- als gebruikersperspectief. We nodigen je uit voor een Tv show waarbij we in de wereld van glas duiken: de levensduur, het steeds schaarser wordende bestandsdeel zand en onze relatie ermee. Glas wordt dan wel geadviseerd als verantwoord alternatief voor plastic, maar hoe duurzaam is glas eigenlijk?

We hebben de hele dag door met glas te maken. Van de eerste zonnestralen in ons huis, het glas water dat we drinken, de schermen van onze telefoons, tot de fles wijn tijdens het eten. Maar, hoe ziet de industrie van glas eruit? Weten we genoeg over de levensduur en de mogelijkheden van hergebruik? Zie de selectie van gasten hieronder

OVER
De Sustainable Products Talk is een samenwerking tussen DDW en content partner New Material Award. Na 10 jaar een belangrijke rol te hebben gespeeld in de wereld van materiaalonderzoek en ontwerp, komt the New Material Award ten einde. In deze talk deelt de award haar bevindingen na 10 jaar materiaalonderzoek. De New Material Award is een samenwerking tussen Fonds Kwadraat, Stichting Doen en Het Nieuwe Instituut.

Partners

Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.