Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations
Een post-singulariteit en post-klimaatverandering levensvorm

ArchaeaBot

ArchaeaBot at Ars Electronica 2018
Vanessa Graf
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

Een onderwaterrobotkunstinstallatie van Anna Dumitriu en Alex May die de toekomst van het leven op aarde verkennen. ArchaeaBot is de ‘ultieme’ soort voor het einde van de wereld.

"ArchaeaBot: A Post Singularity and Post Climate Change Life-form" is een onderwaterrobotkunstinstallatie van Anna Dumitriu en Alex May die onderzoekt wat 'leven' zou kunnen betekenen in een post-singulariteit en post-klimaatverandering toekomst. Op basis van nieuw onderzoek naar archaea (een groep eencellige micro-organismen waarvan wordt aangenomen dat het de oudste vorm van leven op aarde is die is aangepast aan leven in extreme omstandigheden) gecombineerd met de laatste innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning, hebben de kunstenaars geprobeerd de 'ultieme' soort voor het einde van de wereld.

Het werk is het resultaat van samenwerking met onderzoeker / cryomicroscopist Amanda Wilson in het kader van het EU MARA-project, Imperial College. Daarnaast werken de kunstenaars samen met Daniel Polani, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de School of Computer Science aan de University of Hertfordshire.

Gemaakt als onderdeel van het European Media Art Platform (EMAP) -programma bij LABoral. Medegefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie en Arts Council England.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations