Zoeken

Sluit zoeken
Dutch Design Awards 2020
Het antwoord van The Ocean Cleanup. Het is de eerste schaalbare oplossing om te voorkomen dat plastic via rivieren in de oceanen terechtkomt.

The Interceptor

3D viewing room
Release of The Interceptor
Fabrique
Dit project is onderdeel van Dutch Design Awards 2020

De Interceptor werkt 100 procent op zonne-energie, onttrekt autonoom plastic en kan werken in de meeste van 's werelds meest vervuilende rivieren.

The Ocean Cleanup ontdekte door onderzoek dat als je 1000 machines kunt implementeren, je 80 procent van het plastic kunt vangen dat in de oceaan terechtkomt. Het puin komt de Interceptor binnen met de natuurlijke stroming van de rivier. Alle elektronica op de Intereceptor, inclusief de transportband, shuttle, lichten, sensoren, datatransmissies, werken op zonne-energie.

Eén Interceptor heeft geen waarde. 1000 Interceptors hebben dat wel. De Interceptors zijn een zwerm en met internet aan elkaar verbonden, waardoor de Ocean Cleanup continue prestaties kan volgen en gegevens kan verzamelen. Het stelt de Interceptor ook in staat om automatisch lokale operators op de hoogte te stellen zodra de stortplaatsen vol zijn.

The Ocean Cleanup deed ook onderzoek naar waar Interceptors het beste in de rivieren kunnen worden geplaatst. De optimale opstelling wordt bepaald op basis van stroomsnelheid, breedte van de rivier, aanwezigheid van een plastic “hotline”, het verkeer, de nabijheid van een delta, etc. Samenwerking met de overheid en lokale operators helpt om de beste opstelling te bepalen die de meest effectieve extractie-output oplevert en het minste het scheepvaartverkeer stoort.