Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
The Self Design Academy

The Self Design Academy

3D viewing room
The Self Design Academy
MU/The Self Design Academy

Wie zijn we en wie willen we zijn? Aangespoord door de lucratieve zelfhulpindustrie poetsen we onze identiteit en ons imago op. Dat maakt ons allemaal tot self designers - er was alleen nog geen opleiding voor... die is er nu wel.

"In our time self-design has become the mass cultural practice par excellence", schrijft filosoof Boris Groys. Maar ons zelf is, op zijn zachtst gezegd, ongrijpbaar. Het dwaalt in dromen en herinneringen, duikt op in röntgenfoto’s en persoonlijkheidstests. Ons zelf is afhankelijk van de wereld om ons heen, en toch wordt het beschouwd als het autonome centrum van onze aandacht en daden.
Wat is Self Design, wat kan het zijn? Hoe kunnen we ons zelf (her-)ontwerpen en waarom zouden we dat willen? Die vragen staan centraal in The Self Design Academy een project van MU in samenwerking met Mieke Gerritzen's Image Society. Samen met 18 ontwerpers en kunstenaars wordt in The Self Design Academy zowel online als offline onderzocht hoe we onszelf kunnen definiëren, begrijpen en vormgeven in het licht van alle ingrijpende veranderingen om ons heen.
Geïnspireerd door – en kritisch over – de toenemende populariteit van de zelfhulpindustrie, richten we ons op de creatieve strategieën die ons daarbij kunnen helpen en reflecteren we op de, al dan niet noodzakelijke, maakbaarheid van het zelf.

www.theselfdesignacademy.nl

The Self Design Academy wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Partners

MU Hybrid Art House

MU Hybrid Art House is een onderzoekend presentatie platform in een internationaal netwerk van creatieve makers die met elkaar de liminale ruimte definiëren tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn.
MU initieert, produceert en presenteert bij voorkeur nieuw werk en omringt dit met een uitgebreid interdisciplinair randprogramma voor een breed, jong publiek. MU is nieuwsgierig naar talent en daagt talenten uit om nieuwsgierig te zijn.