Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een blik op The New Intimacy door de nieuwe generatie ontwerpers.

Class of 2020

Start virtuele tour
Class of 2020
HeyHeydeHaas

Om tijdens de pandemie een ‘verloren generatie’ te voorkomen vroeg de Dutch Design Week negen design academies om, voor het eerst op de DDW, te exposeren in een gezamenlijke expositie: Class of 2020. De scholen zijn gevraagd te reflecteren en cureren op het thema van dit jaar 'The New Intimacy'.

Door de gevolgen van het coronavirus, gaan de meeste kunstacademies en hun design afdelingen door zware tijden, praktisch gezien, financieel en misschien zelfs op artistiek vlak. Studenten hebben hun afstudeerwerk op afstand voltooid en ook werden vele (fysieke) afstudeershows afgeblazen.

Dutch Design Foundation nodigde deze scholen uit voor een unieke gezamelijke tentoonstelling. De studenten werden uitgedaagd om te reflecteren op het thema: The New Intimacy. In plaats van de veelbelovende expo die gepland stond, brengen we alle inzet nu online!

Hoe verbinden we ons met de technologie en de natuur om ons heen? Welk effect heeft de verschuivende relatie tussen publiek en intiem? Wat betekent het om een lichaam te hebben, en hoe verhoudt deze zich tot de objecten en ruimtes om ons heen? In een tijd van verschuivende relatie, verandering van betekenis en een steeds grotere digitale skills-set, bieden deze jonge ontwerpers antwoorden, verkenningen en nieuwe perspectieven.

Deelnemende scholen: ArtEZ, KABK, Rietveld Academie, Minerva, HKU, Willem de Kooning academie, Master Institute of Visual Cultures (St.Joost School of Art & Design), Zuyd and TU/e - Architecture & Design.

Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation nodigde negen Nederlandse design scholen uit om te reflecteren op The New Intimacy in een gezamenlijke expositie.

Deelnemende scholen: ArtEZ, KABK, Rietveld Academie, Minerva, HKU, Willem de Kooning academie, AKV St Joost, Zuyd and TU/e - Architecture and Design.