Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations
Een reis door het gevoel en de diepte

Meme Manifesto

3D viewing room
Meme Manifesto
Clusterduck Collective
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

MEME MANIFESTO is een transmediaal ecosysteem dat verschillende aspecten van de memecultuur onderzoekt via verschillende media: een interactieve website, een fysieke installatie en een reeks fanzines en posters, zowel digitaal als gedrukt.

MEME MANIFESTO is een transmediaproject over internetmemes dat de occulte betekenissen en communicatieve mogelijkheden van memetische symbologie onderzoekt. We willen dat dit project een begin en een afsluiting is: het hoogtepunt van vier jaar collectief onderzoek naar de online mem-o-sfeer, en de geboorte van een nieuw hoofdstuk in deze onderzoekscyclus.

#MEMEMANIFESTO is ontstaan ​​uit een simpel idee: dat memes meer zijn dan louter "grappige virale afbeeldingen". In feite geloven we dat memes de nieuwste versie zijn van de enige ware kracht die ons als soort definieert: het vermogen om onze realiteit te begrijpen, interpreteren en veranderen door middel van taalkundige en symbolische betekenispatronen. Deze macht begrijpen betekent de sleutels in handen hebben om de onzekere gronden waarop onze gemeenschappelijke sociale wereld is gebouwd te beheersen.
Met andere woorden: memes zijn een krachtige nieuwe culturele technologie die als zodanig moet worden gerespecteerd en behandeld.

De interactieve website http://mememanifesto.space (nog in de beta) werd geproduceerd door Clusterduck in het kader van EMAP/EMARE bij Impakt, mede geproduceerd door Creative Europe.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations