Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Parametricism

Vortexture
AADRL (Patrik Schumacher + Pierandrea Angius)

Op zaterdag 24 oktober gaan Parametricism.com en FRAME Magazine samen ontdekken hoe een ontworpen digital-first toekomst invloed heeft op de intimiteiten die we delen tussen ons en de natuurlijke en kunstmatige omgevingen waarin ze worden gevormd en plaatsvinden.

We beginnen met een Track Talk tussen Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects), Refik Anadol, Takashi Kudo (teamLab) en Ralph Nauta (Studio Drift), gemodereerd door Robert Thiemann (FRAME).

Daarna, tijdens het symposium onderzoeken we hoe de ontwerptechnologieën die de fysieke manifestatie van architectuur in de 21e eeuw hebben gevormd, nu in toenemende mate het ontwerp met zachtere sociale parameters toestaan. Agent-based modelling en Artificial Intelligence zorgen ervoor dat architectuur nu verder gaat dan alleen morfologische ordening en zich direct in de menselijke dynamiek nestelt. Parametricism biedt de voorwaarden voor deze spontane, simultane, gedistribueerde en gedifferentieerde interacties, in een onbevooroordeeld speelveld waarin deelnemers de controle kunnen nemen, onderzoeken en nieuwe gemedieerde intimiteiten kunnen aangaan. Ontwerpen we niet langer ruimtes voor sociale interactie, maar ontwerpt sociale interactie onze ruimte?

Zoals te zien in
Partners

Parametricism.com

Parametricism.com is een platform voor baanbrekend onderzoek en projecten die de nieuwste ontwikkelingen in computationeel ontwerp tonen. Het fungeert als een neuraal netwerk van posities en richtingen binnen parametricism. Onze missie is om plek te bieden aan een ​​breed scala van werk van zowel vormende figuren als opkomend talent.