Zoeken

Sluit zoeken
[UN]SOCIAL DESIGN MUSEUM
Abstractie in het digitale tijdperk

Ode to Construction

3D viewing room
Ode to Construction
Polina Joffe
Dit project is onderdeel van [UN]SOCIAL DESIGN MUSEUM

Ode to Construction - Abstraction in the Digital Age is een project van Polina Joffe geĆÆnspireerd door de Constructivistische bewegingen aan het begin van de 20e eeuw en toont de vloeibaarheid van de materialisatie van een ontwerp binnen de omstandigheden van het digitale.

Wat gebeurt er als een constructie van code naar print of van code naar spatie gaat? Wat gaat er verloren? Wat blijft hetzelfde? Ode to Construction - Abstraction in the digital age toont de vloeibaarheid van de materialisatie van een ontwerp aan binnen de omstandigheden van het digitale. Opgebouwd uit pixels en data, getransformeerd in vectorbestanden, gereisd door de cloud naar een offsetprinter en vertaald in fysieke metalen objecten - het project beweegt moeiteloos tussen scherm, print en ruimte en stelt tegelijkertijd de context en het medium in vraag.

Ode to Construction - Abstractie in the Digital Age begon als een onderzoek naar de visuele strategieƫn en ideologieƫn van de vroege 20e-eeuwse suprematistische en constructivistische bewegingen in Rusland. Grafisch ontwerper Polina Joffe zocht naar manieren om hun fundamentele nalatenschap vanuit een hedendaags gezichtspunt nieuw leven in te blazen. Ze ontwierp een generatieve tool die constructies maakt van rode en zwarte rechthoeken, die visueel de modernistische abstractie weerspiegelen. Met de tool, beschikbaar op odetoconstruction.com, creƫerde Joffe een publicatie en een fysieke installatie te zien bij Onomatopee.