Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Mobility
Hoe kan het mobiliteitssysteem zich aanpassen aan een veranderende wens?

Mobiliteit past zich aan

3D viewing room
Photo by Ishan
Dit project is onderdeel van Embassy of Mobility

Een goede infrastructuur en betrouwbaar openbaar vervoer, het Nederlandse mobiliteitssysteem leek helemaal op orde. Tot de uitbraak van het coronavirus. Het aanpassingsvermogen van het systeem laat te wensen over. Hoe moet het systeem zich aanpassen op de veranderende behoeften van de mens?

GoinGDutch

Start-up GoinGDutch kijkt met een frisse blik naar het systeem. Waarom zou je in de file staan naar het werk of de luchthaven als je ook kunt fietsen? Het bedrijf biedt een e-bike met een speciale fietsassistent aan waardoor je altijd op tijd bent voor een afspraak of je vlucht. De fiets communiceert bijvoorbeeld met stoplichten om ervoor te zorgen dat de fietser een groene golf heeft.

Arrivals coronaproof bussen
Arrival ontwierp een emissievrije bus die voldoet aan alle nieuwe wensen van overheden en reizigers. De bus heeft een zero-touch-stopknop en verwijderbare stoelen om afstand houden makkelijker te maken. De sledestoelen en gladde oppervlakken zorgen ervoor dat de bus makkelijker schoon te maken is.

Pure Skies biedt nieuwe vliegervaring
Weer met meer dan 300 mensen in een vliegtuig, veel mensen zien dat nog niet zitten. Ontwerpstudio PriestmanGoode bekeek het vliegtuiginterieur met de kennis van nu en bedacht een nieuw concept. In het project Pure Skies hebben de ontwerpers zowel gekeken naar praktische mogelijkheden om het interieur hygiënischer te maken, als naar de beleving van reizigers en manieren om hen gerust te stellen.