Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Feel the future of fashion's inclusivity!

Eerlijke en inclusieve mode door SeeFeel

3D logo's to feel size and color — © Jellien.nl

In de wereld van vandaag is inclusie een steeds groter thema aan het worden. Waarom blijft de mode-industrie dan achter? Als je moet leven met een visuele beperking, kan shoppen hard werk zijn in plaats van een leuke tijdsbesteding. Is het niet tijd voor verandering?

Feel the future of fashion's inclusivity!

De boodschap van SeeFeel is duidelijk: ervoor zorgen dan alle kledingstukken compleet inclusief zijn voor ALLE mensen, ook zij met een visuele beperking. Dat betekent functionele kledingstukken, maar zonder op esthetiek hoeven in te leveren.

Door tastbare details toe te voegen en door stof manipulatie te gebruiken, helpt SeeFeel vrouwen met een visuele beperking om zelfstandig kleding uit te zoeken. En dat stopt niet bij braille of een QR-code op de kleding labels. Elk kledingstuk heeft een duidelijk herkenbare textuur of detail die de drager vertelt welk kledingstuk ze in haar handen heeft. De drager wordt geholpen met een 3D braille logo die vertelt wat de kleur en maat van het kledingstuk is; er zijn labels die laten voelen welke kledingstukken bij elkaar matchen en een voelbaar detail in de nek elimineert het risico van het verkeerd aantrekken van een kledingstuk.

Het verhaal dat de collectie vertelt is dat we anders naar kledingstukken moeten kijken. Of eigenlijk: voelen.

Play video

Over SeeFeel

In 2019 studeerde ik (Rachel Lourens) af als textielkundige en was geïnspireerd om kleding te ontwerpen die een bepaalde doelgroep verder kon helpen. SeeFeel ontsprong uit het onderzoek dat ik deed voor mijn scriptie. Ik deed onderzoek naar hoe bepaalde details mensen met een visuele beperking kunnen helpen tijdens het winkelen. Tijdens mijn studie realiseerde ik me hoe vervuilend de mode-industrie is, dit zorgde ervoor dat ik alleen producten wil maken die bijdragen aan de maatschappij.

QR-code lets you listen to a detailed discription — © Jellien.nl

3D printed label to indicate the back — © Jellien.nl

Petra with her blind guide dog wearing SeeFeel

Strijp-S area, Yksi Expo, Torenallee 22-04 , Map No. B13
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig