Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Symbiocene Forest 2021

Unearthing the next era of human history

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Symbiocene Forest — © BioArt Laboratories Foundation

Het Symbiocene Forest toont doorlopend artistiek onderzoek van getalenteerde makers naar nieuwe materialen en nieuwe systemen voor een wereld in transitie naar het Symbioceen. Het project bevraagt het fundamentele idee achter de huidige duurzame ontwerppraktijken die om minder vragen.

The Symbiocene Forest - Unearthing the next era of human history

Verborgen in een groengebied in Strijp ligt BioArt Laboratories - een herbestemd historisch militair complex in een dicht bos, veranderd in een plaats van creativiteit en innovatie.

Hier onderzoeken kunstenaars en ontwerpers hoe we de totale assimilatie van antropogene effecten, processen, objecten en materialen door de natuur kunnen versnellen richting het Symbioceen.

Het Symbioceen draait om ecologisch en evolutionair denken over de onderlinge verbondenheid van het leven en alle levende wezens. Dergelijke symbiose staat in schril contrast met de huidige menselijke invloed en toenemende dominantie van klimatologische, biofysische en evolutionaire processen.

In het Symbiocene Forest trekken we schijnbaar onbetwiste waarheden van onze huidige tijd in vraag. We duiken in de creaties van verschillende talenten wiens werken een wereld verkennen waar menselijk handelen, kunst, cultuur en ondernemerschap wederzijds afhankelijk zijn van en ten goede komen aan de gezondheid van alle ecosystemen.

BioArt Village — © BioArt Laboratories Foundation

Workplaces & Laboratory — © BioArt Laboratories Foundation