Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Material meetings

20 pas afgestudeerde textiel ontwerp studenten van the Swedish School of Textiles, zowel Bachelor als Master, hun afstudeercollecties exposeren

Dit project was onderdeel van DDW 2021
WOVEN LIGHT INTERFERENCE — © Elvira Jonsson

De textielstukken die worden tentoongesteld op MATRIAL MEETINGS, verleggen de grenzen van textiel ontwerp en technieken zoals breien, weven of bedrukken die de kennis demonstreren en thematische breedte die kan worden bereikt in het beroep van textielontwerp.

MATRIAL MEETINGS

De tentoonstelling ‘Material Meetings’ van de afgestudeerde studenten textielontwerp toont op indrukwekkende wijze de rol van ontwerp en materiaalkennis bij het aanpakken van de complexiteit van ons dagelijks leven vandaag de dag. De tentoongestelde werken illustreren hoe geavanceerde artistieke vaardigheden en textielmethodologie, conventionele perspectieven op textielexpressie en de omringende materialiteit kunnen uitdagen. Hier worden actuele thema's zoals bio-design, digitalisering, inclusiviteit en confronterende overtuigingen en tradities gevormd die kunnen worden ervaren door een textiele lens. Waar de rijkdom aan kleuren, patronen, materialen en textieltechnieken de kijker in staat stellen om nieuwe perspectieven voor te stellen die het bestaande leven uitdagen.

Play video

DIGITAL TEXTILES — © Majli af Ekenstam

ALINEA — © Jessica Rijkers

NATURAL DESIGN — © Klara Nilsson

DISRUPTING PATTERNS