Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The higher number: A tribute to classic heels

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Pump Heaven — © Feraggio heels

Een visueel eerbetoon aan de meest iconische schoen: de klassieke pump. Niet alleen om ze welverdiende ruimte te geven op Europa's mooiste Design Event maar ook om (in samenwerking met het publiek) een verkenning op te zetten naar de kunstfactor, duurzaamheid, toekomstbestendigheid en inclusiviteit.

De ultieme pump

We willen onderzoeken hoe de seizoenen de kleurkeuze voor schoenen beïnvloeden en het publiek de kleur laten kiezen. Met in gedachten dat als je maar één paar hakken had, welke kleur zou je dan kiezen? Daarmee willen we de ultieme DDW-pump creëren. Bovendien willen we samen met anderen de mogelijkheden verkennen om schoenen op nieuwe innovatieve manieren te kleuren. Bijvoorbeeld met verschillende materialen, add-ons, projectie, apps, etc. Last but not least wordt onze expositieruimte 'opgepumpt', waardoor de meest Instagrammable plek van #DDW21 ontstaat.

De grootte van de footprint

Zijn meer schoenen beter? Of kunnen we een manier creëren om modieus en kleurrijk te zijn zonder het milieu te schaden? 'The bigger number' heeft ook betrekking op grotere schoenmaten en inclusiviteit. Waarom zouden mannen geen hakken kunnen dragen?

Eb en Vloed project — © Studio Wittenau