Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Garden of Cyrus

Een virtuele tentoonstelling met kunst- en architectonische objecten die op verzoek kunnen worden gerealiseerd.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Installation Beers London Gallery — © Daniel Martin - Beers London Galley

The Garden of Cyrus is een virtuele ruimte gecreëerd door Daniel Martin. In dit project bevraagt Martin de scheiding tussen het virtuele en het reële. De digitale objecten kunnen tastbaar worden als decoratieve of architecturale elementen in de werkelijkheid.

.

The Garden of Cyrus is een online tentoonstelling met digitaal gecreëerde 3d kunst die op aanvraag kan worden gerealiseerd. De tentoonstelling is deze zomer uitgebracht in samenwerking met het Museum voor Hedendaagse Kunst van Queretaro, MX, en Beers London Gallery. The Garden of Cyrus overstijgt fysieke locaties en verbindt de Londense Gallery met het Mexicaanse museum met kunst die direct met elkaar verbonden is.

De tentoonstelling bevraagt onze perceptie van de realiteit. Dat doet ze door gebruik te maken van fotorealistische beelden en video's van niet-bestaande kunstwerken. Hierbij vervormen de virtuele invloeden wat we zien en hoe we het interpreteren. The Garden of Cyrus wordt daarom online verspreid waardoor de toeschouwer denkt dat de tentoonstelling echt is en plaatsvindt in het museum en de galerie. Met het concept van kunst die op bestelling kan worden gerealiseerd, verlaat The Garden of Cyrus het digitale domein en wordt werkelijkheid op de DDW.

Play video
Play video

Installation Museum MACQ — © Daniel Martin - Museum MACQ

Installation Beers London Gallery — © Daniel Martin - Beers London Galley

Installation Museum MACQ — © Daniel Martin - Museum MACQ

Installation Beers London Gallery