Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

(R)evolutionary Textiles

Product launch van textiel en product ontwerper Fenna van der Klei

research into the perception and power of colour

Wat is de rol van textiel in een digitaliserende wereld? Hoe kan het worden gebruikt om een zintuiglijke ervaring vorm te geven? Designer Fenna van der Klei presenteert ‘(r)evolutionary textiles’ : haar nieuwste collectie kamerschermen als een van haar antwoorden op deze vraag.

‘(r)evolutionary textiles’ - product launch door design studio Fenna van der Klei

Fenna van der Klei is een textiel en product ontwerper die streeft naar meer persoonlijk contact met onze omringende materialen. Als antwoord op de vraag wat de rol van textiel zou kunnen zijn in onze digitaliserende leefomgeving, ontwerpt ze prikkelende, sensorische materialen en producten. In samenwerking met Ace&Tate lanceert ze ‘(r)evolutionary textiles’ tijdens Dutch Design Week 2021. De studio’s nieuwste collectie kamerschermen is een uitkomst van onderzoek naar de menselijke waarneming van kleur en hoe dit inzetbaar is bij het creëren van een ‘lijflijk’ interactief spel. De geplisseerde, textiele elementen veranderen van uiterlijk wanneer er om het werk heen wordt bewogen en vormen een wisselwerking met de toeschouwer. Door de materialen toe te passen als interieur textielen implementeert de studio het effect in onze leefomgeving, om zo de relatie tussen mens, ruimte en materiaal te stimuleren.

Over Fenna van der Klei

Fenna van der Klei is een textiel en product designer en werkt vanuit haar studio in Rotterdam, Nederland. In een steeds sterker digitaliserende wereld, streeft ze naar meer persoonlijk contact met de omringende materialen in onze leefomgeving. Door bestaande productie technieken te herinterpreteren en materialen te manipuleren werkt de studio aan een groeiende ‘tuin’ van experimenten en tests, die creatieve uitgangspunten voor nieuwe designs biedt.

research into the perception and power of colour

scale models of standing textile-screens

scale models of standing textile-screens

Centre area, Ace & Tate, Nieuwe Emmasingel 26 , Map No. C0
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan