Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Three In One

Een samengesteld programma van Mini Galerie bij KEVN, met soloshows van Merijn Hos en Jeroen Erosie en een groepstentoonstelling genaamd 'Paradisia'.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Cody Hudson, Acrylic on linen, 61 cm diameter

Mini Galerie presenteert tijdens de Dutch Design Week met trots drie gecureerde tentoonstellingen op één locatie. Bij KEVN organiseert de galerie een solotentoonstelling van Merijn Hos, een solotentoonstelling van Jeroen Erosie en een groepstentoonstelling ‘Paradisia’.

Merijn Hos - ‘A Place So Fast, A Place So Near, A Place So Sweet, A Place So Dear’

Mini Galerie is verheugd om de solotentoonstelling van de Utrechtse kunstenaar Merijn Hos getiteld ''A Place So Fast, A Place So Near, A Place So Sweet, A Place So Dear'' te presenteren, met een nieuwe speelse serie van meer dan veertig houten sculpturen.

Merijn Hos (Enschede, 1978) behaalde een Bachelor in illustratie aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Zijn kunstprojecten zijn tentoongesteld in galerieën en musea over de hele wereld, van New York tot Londen en Australië, en hij werkt aan projecten in opdracht voor klanten als Dazed & Confused magazine, Coca Cola, Nike, KLM en de New York Times.

Jeroen Erosie - 'Support Structures'

Mini Galerie is verheugd om 'Support Structures' aan te kondigen, een soloshow van de Eindhovense kunstenaar Jeroen Erosie, waarin hij zijn kenmerkende papierwerk toont gemaakt van verfrollers.

Jeroen Heeman (Roosendaal en Nispen 1976), afgestudeerd aan de gerenommeerde Willem de Kooning academie in Rotterdam, combineert zijn formele opleiding met een alternatieve abstracte stijl die de kijker uitnodigt tot een discussie over de openbare ruimte en de rol die kunst daarin speelt. Zijn werk is tentoongesteld op meerdere kunstfestivals en shows in Europa, de Verenigde Staten en Japan, waardoor Erosie een onweerlegbare bijdrage levert aan de hedendaagse kunstscene.

Mini Galerie presenteert met trots de tweede editie van de groepstentoonstelling 'Paradisia'. De tentoonstelling toont het werk van Cody Hudson, Liesbeth Piena, Linnéa Andersson, Matthew Craven, B.D. Graft, Jonathan Ryan Storm en Jordy van den Nieuwendijk, die allemaal de natuurlijke wereld zien als een krachtige bron van hun creativiteit en artistieke praktijk.

Terwijl de wereld om ons heen in onzekerheid wankelt, kun je er zeker van zijn dat je troost vindt in de botanische wereld. De kunstenaars werden allemaal gevraagd kunstwerken in te zenden waarin de natuur centraal staat. Het getoonde werk is dan ook onze poging om de ‘invloed’ van de natuur op de menselijke psyche aan te tonen.

Jordy van den Nieuwendijk, Bloem (2021), 70x50 cm

Liesbeth Piena, Blue Bouquet (2021), 65 x 55 cm