Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) A LOTT OF SPACE

De Sofa die met je meegroeit.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
A LOTT OF SPACE - De Sofa — © Marie Wanders

Als er iets niet statisch is dan is het ons leven, dus waarom zijn onze meubels dan zo passief? A LOTT OF SPACE creëert haar eerste circulaire en flexibele bank die met je mee groeit zodat het altijd in jouw nieuwe levensfase past en in de circulaire wereld die we samen bouwen.

A LOTT OF SPACE

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af met elkaar. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel van onze meubels passen namelijk niet in onze volgende levensfase of ze zijn het vaak niet eens meer waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit #fastfurniture.

Dus dat kan slimmer!
Om die reden zijn we begonnen met ieders meest geliefde meubelstuk, de bank.

Aan de ene kant is het ons doel om een bank te creëren die perfect past in het leven nu. Het creëren van een flexibele en comfortabele bank die met de gebruiker mee kan groeien en zich makkelijk aan kan passen als het leven daarom vraagt. Huisfeestje, verhuizing, gezinsuitbreiding deze bank past zich aan.

Aan de andere kant is het ons doel om een bank te creëren die voor een hele lange tijd met ons mee gaat. We hebben de bank zo ontworpen dat elk element los van het ander makkelijk schoon te maken, te repareren en/of te vervangen is. Alle modules die we terug nemen worden gecheckt, opgeknapt en gereinigd zodat ze een volgende levenscyclus mee kunnen via ons koop of (toekomstig) huur systeem.

Play video

A LOTT OF SPACE - De Sofa — © Marie Wanders

A LOTT OF SPACE - De Sofa — © Marie Wanders

A LOTT OF SPACE - Circular System — © Marie Wanders

A LOTT OF SPACE - De Sofa