Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

A blast from the past

A blast from the past — © Drawing made by Adèle Vivet

"A blast from the past" is een tentoonstelling met werken van verschillende opkomende ontwerpers. Elk project herintroduceerde op zijn eigen manier de Grieks-Romeinse esthetiek en heroverde de identiteit door gebruik te maken van verschillende media.

-

« (...) Behind the plurality of the many forms in history lies a simple set of archetypes which we can call the grammar of architecture. These archetypes may be understood as images which can be identified in relation to both architectural form, function and technology. » Thomas Thiis-Evensen, Archetypes in Architecture, 1987.

Van het in vraag stellen van het gebruik van ornamentiek tot de herinterpretatie van archetypes uit het verleden, langs experimenten met productietechnieken, is de tentoonstelling "A blast from the past" de viering van esthetiek uit het verleden, en meer bepaald uit de Grieks-Romeinse periodes.

Werken van Adèle Vivet (FR), La Double Clique (FR), Marina Mankarios (FR), Rino Claessens (NL), Studio Joachim-Morineau (FR) en Victor Ledure (BE).

Over Studio Joachim-Morineau

Studio Joachim-Morineau is een ontwerpstudio opgericht door Carla Joachim (FR) en Jordan Morineau (FR), gevestigd in Eindhoven (NL). Hun werk is een mix van ambachten, industriële technieken en technologie. Ze gebruiken het experiment om de grenzen van elk gebied te verleggen. Hun gemeenschappelijk afstudeerproject, de keramische druipmachine "Moca" was het uitgangspunt van het bedrijf.
Strijp T+R area, ATWORK, Achtsewegzuid 161E , Map No. A8
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode