Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

REX

Het tweede leven van REX, de eerste Nederlandse statiegeld stoel

REX – low eco impact re-engineered moulds — © photo: Annegien van Doorn

Een bekroonde stoel van Ineke Hans krijgt een tweede leven door Circuform. Een nieuw merk dat industrieel ontworpen meubels een circulair leven geeft om gebruik van nieuwe grondstoffen te minimaliseren en hergebruik te maximaliseren.
REX heeft vele levens en is Nederlands eerste statiegeld stoel.

HET TWEEDE LEVEN VAN REX

Circuform geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven en brengt een prijswinnend museaal ontwerp van Ineke Hans uit 2011 opnieuw uit.
Het resultaat is REX. Het ontwerp is constructief uitgewerkt zoals bedoeld. De spuitgietmallen zijn opnieuw vervaardigd voor gerecycled materiaal en de stoel is duurzaam en volledig recyclebaar.

REX is een stoel voor kantoor, de zorg, onderwijs, horeca en thuisgebruik. De productie heeft een zo laag mogelijke ecologische impact. Zo wordt REX gemaakt uit gerecycled PA6 van kantoorstoel onderdelen, visnetten en tapijt, maar ook industrieel afval.

DE EERSTE NEDERLANDSE STATIEGELD STOEL

In de projectmarkt komt - hoe graag we dat anders zouden willen - regelmatig voor dat meubels kort ingezet worden bijvoorbeeld in pop-up offices, of omdat omstandigheden veranderen.

REX is de eerste Nederlandse statiegeld stoel en kan altijd ingeleverd worden bij lokale Circuform inleverpunten voor een gegarandeerd statiegeld van € 20,00.
Ingeleverde statiegeld stoelen worden gecontroleerd, schoongemaakt, gerepareerd wanneer nodig en opnieuw verkocht, opnieuw met statiegeld.
Kapotte stoelen worden geshredderd tot waardevolle grondstof voor nieuwe productie.

Play video

Over Ineke Hans and Circuform

Ineke Hans – toonaangevend Nederlands ontwerper – ontwerpt voor internationale klanten meubels, producten, tentoonstellingen en ruimtes en onderzoekt nieuwe strategieën en product typologieën voor onze toekomst. Zij is professor Design & Social Context in Berlijn.

Circuform – een nieuw merk in de meubelsector – geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven. Een eigen collectie van oude legendes en nieuwe helden in Dutch Design levert een positieve bijdrage aan een leefbare wereld.

REX - award winning chair - made of waste — © photo: Annegien van Doorn

REX - low eco impact - first dutch deposit chair — © photo: Annegien van Doorn

REX - controlled, cleaned, fixed - or re-use

Partners
Strijp-S area, Things that Matter @ Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. B15
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig