Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

That Distant Future When We Can Share a Coffee

performance, dimension variable, 2021 — © Hyein Hong

‘That Distant Future When We Can Share a Coffee’ is een participative performance door Chaeyoung Kim waar minimum drie tot maximaal negen deelnemers samen zitten en warme koffie of thee drinken. Wanneer de brillen van de deelnemers beslaan, vegen zij om de beurt de condens van elkaars brillen af.

Een performance die momenten van onzekerheid onderzoekt en een nieuwe taal van mogelijkheid opent

Dit project is ontstaan uit hoe de kunstenaar haar constant beslagen brillenglazen ervaarde; een gevolg van het dragen van een mondkapje noodzakelijk door de COVID-19 pandemie. De kunstenaar focust op hoe onzichtbare fenomenen zoals temperatuur, luchtvochtigheid en waterdamp, druppels vormen op haar bril en zo zijn originele functie belemmeren-om juist zicht te verscherpen. Ze interpreteert het beslaan van de glazen als een moment van onzekerheid die de mogelijkheid van een nieuwe taal opent.

In de context van onze huidige wereld, waar we steeds meer tijd voor beeldschermen doorbrengen, gebruikt de kunstenaar de afbeelding van de muiscursor om de kortzichtige instelling van onze samenleving te verkennen. Zijn deze handelingen van aanklikken, die tegenwoordig net zo van nature gaan als ademen, onze medemens aan het buitensluiten? Offeren we onze toekomst op omwille van het heden? Wanneer temperatuur, luchtvochtigheid en waterdamp de glazen doen beslaan en herkenbare figuren naar de achtergrond drukken, gebruiken kunstenaar en deelnemer de wijsvingers niet meer als iets dat gebonden aan een scherm is, maar echter als iets dat naar een verre toekomst en onbekende anderen kan wijzen.

Over Chaeyoung Kim

Chaeyoung Kim(Seoul, 1993) is een interdisciplinaire kunstenaar en kunstleraar werkzaam in video-, installatie- en performance art, gevestigd in Seoul en Rotterdam. Geïnspireerd door de esthetiek van “cuteness” gebruikt ze felle kleuren, wiebelige bewegingen en piepgeluidjes om schattige sentimenten en sociale interacties aan te moedigen. Haar ervaring als leraar heeft haar bewust gemaakt hoe curriculum inhoud en workshops nuttige tools kunnen zijn om de lokale community positief te beïnvloeden.

performance, dimension variable, 2021 — © Hyein Hong

performance, dimension variable, 2021 — © Hyein Hong

performance, dimension variable, 2021 — © Hyein Hong

performance, dimension variable, 2021

Other area, Buurthuis De Buut/Community Centre 'De Buut', Hoefkestraat 42A
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig