Zoeken

Sluit zoeken
Philipp Berndt

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt sluit ambivalentie niet altijd nieuwe mogelijkheden uit. Eenzijdig denken wordt vaak toegepast in een poging het ongemak van ambivalentie te vermijden. Het is echter de ambivalente gemoedstoestand die creativiteit en abstract denken faciliteert.

Gebalanceerde ambivalentie

AMBIVALENT richt zich op het integreren van tegenstrijdige kenmerken in een enkel object.
De stijve eigenschap van de rigide messinglegering wordt in evenwicht gehouden door de zachte vloeibaarheid van de golvende patronen in het blad. Lichtreflecties op de muur verbeelden de warme vlammen en het serene gevoel van een vreugdevuur terwijl de knetterende geluiden veroorzaakt door de innerlijke spanningen in het metaal doen refereren aan een gevoel van stres en kou.
Wanneer de tegenstrijdigheden erin slagen om succesvol naast elkaar te bestaan kunnen de resultaten vernieuwend en onverwacht zijn en soms onze verwachtingen overtreffen.

De werkelijke waarde van materialen

Ambivalent is een project dat de verborgen mogelijkheden van Ć©Ć©n enkel materiaal blootlegt. Het onderzoekt de verschillende gevoelens die een gewoon blad messing legering kan oproepen wanneer het materiaal op een iets andere manier wordt gepresenteerd.
Alleen wanneer elk aspect van een materiaal wordt onderzocht kunnen we het volledige potentieel ervan bepalen.
Ambivalent moedigt toeschouwers en makers aan om de dingen van dichterbij te bekijken en te proberen de rol te waarderen die een materiaal krijgt toegekend op basis van zijn unieke eigenschappen, schoonheid en milieu-impact.

Play video

Over Atelier Oscar Greve

Na zijn afstuderen aan de (HvA) in 2019, richtte de hedendaagse ontwerper Oscar Greve (1994) Atelier Oscar Greve op in Amsterdam, Nederland.

AOG verkent de onontgonnen ruimte die te vinden is tussen enerzijds Kunst en anderzijds Design. De uitdaging ligt in hoe de samenhang van deze twee disciplines kan worden geĆÆmplementeerd in een enkel object waarbij Design de rol van functionaliteit op zich neemt en Kunst zich richt tot het vertalen van sociale relevanties naar tastbare manifestaties.
Sectie-C area, Sectie C | Hal 10, Daalakkersweg 10 , Map No. E10
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig