Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

PUUR

Een tas gemaakt van fruit.

Àmber van de Ven

Het gebruik van biomaterialen dichter bij de mensen brengen die er nog geen weet van hebben: dat is het uitgangspunt van PUUR.

Biomaterialen voor iedereen

Er zijn verschillende soorten biomaterialen die je op talloze wijzen kunt toepassen, maar voor veel mensen is dit materiaal op zichzelf al iets heel nieuws. Wanneer mensen over het gebruik hiervan horen, wekt het veel reacties op, omdat het nieuw is, ingewikkeld is en een ver-van-je-bedshow lijkt te zijn.

PUUR is een project waarbij een tas is gemaakt van mangoleer. De mango's zijn opgehaald bij een lokale supermarkt die niet meer goed waren voor de verkoop. De mango's zijn verpulverd tot een moes en uitgesmeerd over oude textiele lagen. Na een lang drogingsproces is het een sterk materiaal geworden wat doet denken aan leer.

Doormiddel van dit biomateriaal te verwerken in een herkenbaar product zoals een tas, maken mensen op een toegankelijke manier kennis met de mogelijkheden en toepasbaarheden van dit materiaal.

Play video

Over Àmber van de Ven

Àmber is een jonge ontwerpstudent met een brede blik op haar vakgebied. Door maatschappelijke te vertalen naar makkelijke taal, zoekt ze naar mogelijkheden om deze onderwerpen over te brengen op de mensen om haar heen.

Door te vragen wie ze eigenlijk is als ontwerper, plaatst ze zichzelf in verschillende posities om dat te ontdekken en komt ze in aanraking met alles wat haar nog onbekend is.
shot : Linda Brouwers, model: Noël van de Ven
Partners
Station area, The Student Hotel Eindhoven, Stationsweg 1 , Map No. D7
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig
Visitor mode