Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Phood Farm - Food growth innovation with Aquaponic city farming in Eindhoven

Hoe kunnen we de manier waarop we voedsel verbouwen opnieuw uitvinden, herontwerpen en heroverwegen?

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Phood Farm

Phood Farm produceert, verkoopt én bezorgt gezonde, verse producten op een duurzame en eco-vriendelijke manier. Di door middel van Aquaponic farming en andere innovatieve technieken, voor een lokale afzetmarkt en bieden daarbij een educatieve werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gezond eten, duurzaam verbouwd in de stad

Phood farm is een aquaponic zorgboerderij op het campinaterrein in Eindhoven. Hier groeien we groenten, kruiden, kiemen en paddestoelen op een duurzame, ecologische manier. Onze missie is om de stad gezond te houden, wat begint bij wat je zaait, hoe je het verbouwd en wat je eet.

Onze producten leveren we hyperlokaal aan bedrijven zoals restaurants, kantoren, gezondheidswinkels of boerderijwinkels. Maar ook aan particuliere consumenten die graag gezond, lokaal en biologische groenten direct van de ‘boer’ willen kopen.

We produceren hyper lokaal, met behulp van nieuwe technologiën en een ecologisch systeem.

Onze planten groeien op een andere manier dan je wellicht gewend bent – namelijk op Aquaponic systemen.

In kort is Aquaponic farming het groeien op water, waarbij de voeding uit vissenmest komt en omgezet wordt in bruikbare plantenvoeding. De vissen krijgen weer schoon water van de planten en zo is de cirkel rond in een zelfregulerend systeem. Een hele duurzame manier van groeien waarbij wel 90% minder water gebruikt wordt. Wil je meer leren over Aquaponics, klik dan hier.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, vandaag dat onze bezorgservice elektrisch is. Zo doen we ons uiterste best om gezonde, biologische producten zo snel en gezond mogelijk bij jouw bedrijf of in jouw keuken te krijgen.

Phood care – samen werken, leren, groeien!

Het tweede aspect, en een grote passie van ons, is het groeien van mensen. Wij geloven dat iedereen een kans verdient op geluk, gezondheid en het verwezenlijken van zijn of haar dromen. En daar dragen wij een steentje aan bij.

Dit doen we door een plek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om bij ons te werken, te leren en te groeien. ‘Soul gardening’ noemen we dat.

Play video

Phood Farm

Close up Phood Farm Lettuce

Phood Farm Produce

Phood Farm Harvest