Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) De kunst van leven | anno nu.

Sinds wanneer is het druk hebben of te druk zijn de norm? Wij bepalen het graag zelf!

Dit project was onderdeel van DDW 2021
De kunst van leven | anno nu. — © stichting KIP

Stress, overspannen, druk, deze woorden horen we dagelijks om ons heen. Het druk hebben of te druk zijn, het lijkt de norm. Maar sinds wanneer? Het interesseert, fascineert en maakt ons nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de oorsprong, de gevolgen en vooral zoekend naar een mogelijke uitweg.

De kunst van leven | anno nu.

Bij het thema stress is een tegengeluid nodig. Met afgelopen jaar nog vers in ons geheugen is dit thema relevanter dan ooit. In onze ogen kan het niet zo zijn dat we met alle stappen naar ‘normaal’ weer opgebrand en uitgeblust door het leven gaan. Daarom willen we nu bewustwording creëren, nieuwe inzichten bieden, taboes doorbreken en het thema bespreekbaar maken. Wij presenteren je een omgeving waarin het ‘oké’ is om jezelf te zijn. Waarin je het gevoel krijgt dat je niet alleen bent en handvatten krijgt om het ‘anders’ te doen.

Er is onderzoek gedaan, zowel in de literatuur als doormiddel van vraagstellingen aan onze medemens. We startten met een neutrale blik, sommige woorden raakten, andere gaven inspiratie of herkenning. Tijdens het onderzoek hebben we onszelf een aantal vragen gesteld: Wat kunnen we van elkaar leren? Welke interacties zullen hierbij gaan werken? En welke niet?

Stress heeft voor ieder mens een andere invulling en ieder mens heeft andere manieren om ermee om te gaan. Daarom staat in deze installatie jij als mens centraal. Dit is een plek waar je kunt ondervinden wie je bent in de huidige maatschappij en hoe dit in relatie staat met wie je zou willen zijn.