Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Statera Plant Table

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Statera is een plantentafel en bloempot in één, handgemaakt in Nederland. Statera betekent balans, het lijkt alsof de bloempot balanceert op de tafel, wat het een interessant object maakt.

Over Statera

In een wereld waar meubels wegwerpartikelen lijken, denk ik dat het belangrijk is om rekening te houden met de spullen die we in huis introduceren. Ik vind dat dit unieke en hoogwaardige producten moeten zijn, Statera is zo'n voorbeeld. Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudig ontwerp, maar als je beter kijkt, zie je de unieke details. Het is handgemaakt met een combinatie van ambachtelijk vakmanschap en moderne productieprocessen. Door het gebruik van verschillende materialen lijken de bloempot en tafel twee aparte producten, wat het gevoel van balanceren versterkt.

Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week kun je Statera in het echt bekijken op de locatie van Piet Hein Eek. Kom je gezellig langs? Ik ben aanwezig voor het beantwoorden van vragen en is er de mogelijkheid om Statera te kopen en direct mee te nemen.