Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Displaced

een expositie gecureerd door Studio Speciaal

Dit project was onderdeel van DDW 2021
DDW2021: Displaced — © Studio Speciaal

In de expositie Displaced komen kunst, design en technologie samen tot één vervreemdend geheel. We brengen het uiteenlopende werk van ontwerpers en kunstenaars samen in een expositie waar grenzen vervagen, tegenstellingen worden opgezocht en scheef het nieuwe recht is. Bezoek Displaced op Sectie C.

Displaced - een expositie gecureerd door Studio Speciaal

In de expositie Displaced komen kunst, design en technologie samen tot één vervreemdend geheel. We brengen het uiteenlopende werk van ontwerpers en kunstenaars samen in een expositie waar grenzen vervagen, tegenstellingen worden opgezocht en scheef het nieuwe recht is. Bezoek Displaced op het Sectie C terrein van 16 tot 24 oktober.

Displaced is een samenwerking tussen kunstenaars en ontwerpers met uiteenlopende productietechnieken en achtergronden. De verschillende objecten die worden getoond gaan de confrontatie met elkaar aan in een totaalbeeld dat doet denken aan het decor van een theater. Niet zo vreemd gezien de ruimte normaal gebruikt wordt als theater waar het ‘afwijkende’ wordt gezien als kracht. Dit is ook de visie van de expositie Displaced.

De expositie wordt gecureerd door ontwerpstudio Studio Speciaal, onder leiding van Bram Verbeek en Sjoerd Geerts. Er zal onder andere werk worden getoond van Frits Achten, Willem van Hooff, Geert Snijders, Minoesch Beeldstroo, en Studio Speciaal. De expositie Displaced loopt de hele Dutch Design Week 2021 van 16 oktober tot 24 oktober, en is te zien in het theater van Carte Blanche op het Sectie-C terrein.

Play video

Studio Speciaal — © Bram Verbeek, Lisa Klappe

Minoesch Beeldstroo — © Minoesch Beeldstroo

Frits Achten — © Geert Snijders

Geert Snijders