Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Future of Living

Een frisse selectie van hedendaagse Sloveense designproductie, lokale ingrediƫnten en duurzame principes!

Future of Living ā€” Ā© studio Kruh

De hier gepresenteerde producten en diensten combineren creatief werk met een zakelijke visie. We belichten de verhalen van kleine merken die functionaliteit, een passie voor het leven en de natuur uitstralen, innovatieve toepassingen van lokale materialen (vooral hout), en nieuwe productietechnieke

Reizende tentoonstelling

The Future of Living zal onze ontwerpen presenteren op 25 locaties en evenementen over de hele wereld die design en creatieve economie vieren, het centrale thema dat dit jaar in Sloveniƫ wordt gemarkeerd. Dankzij het modulaire ontwerp kan het over de hele wereld reizen, naar Zuid-Amerika (Bolivia, Braziliƫ en Argentiniƫ), Europa (Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland), de Balkan (Kosovo, Albaniƫ, Bulgarije, Serviƫ, Noord-Macedoniƫ), het Midden- Oosten (Israƫl, Palestina, Egypte) en Noord-Amerika (VS). De uitgebreide versie begon aan zijn reis in Wenen en toert nu designweken van Berlijn naar Zagreb, Milaan, Boedapest en Londen.
Ontwikkeld in samenwerking tussen het Centrum voor Creativiteit/MAO, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Cultuur, de Ambassade van de Republiek Sloveniƫ en de lokale Sloveense ambassades. De tentoonstelling is een promotie-evenement dat wordt georganiseerd in het kader van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

De 90 producten die het keurmerk ā€œMade in Sloveniaā€ dragen, werden de afgelopen twee jaar ontwikkeld en zijn een goede weergave van de gezamenlijke inspanningen van het Centrum voor Creativiteit - werkzaam onder de vleugels van het Museum voor Architectuur en Design - om de culturele en creatieve sector in SloveniĆ« met elkaar in contact te brengen, te promoten, te ondersteunen en te ontwikkelen, dit alles met als doel de samenwerking met het bedrijfsleven, de wetenschap en het onderwijs te bevorderen. De producten geven een beeld van het leven in de toekomst; een toekomst waarin grondstoffen niet langer in overvloed beschikbaar zijn, productiemethoden en menselijke hulpbronnen efficiĆ«nt ingezet moeten worden, en producten worden aangepast aan een nieuwe generatie gebruikers die oplossingen op maat willen. Dit gaat samen met een innovatieve, technologisch geavanceerde productie die producenten en ontwerpers combineren met hun overkoepelende liefde voor het leven en de natuur.

Play video

Over Centre for Creativity

Het Centre for Creativity is de eerste landelijke business development accelerator voor professionals werkzaam in de creatieve en culturele sector. Het platform wordt beheerd door het Museum voor Architectuur en Design en vormt samen met open calls van het Ministerie van Cultuur het draagvlak voor de ontwikkeling van de creatieve sector in Sloveniƫ.

Rocking lights by FOLDS

Wicker Vision ā€” Ā© Darja MaleÅ”ič

Toasted furniture ā€” Ā© Klemen Ilovar

Pitstop - Addid Plus

Partners
Strijp-S area, Things that Matter @ Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. B15
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode