Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Future of Living

Een frisse selectie van hedendaagse Sloveense designproductie, lokale ingrediënten en duurzame principes!

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Future of Living — © studio Kruh

De hier gepresenteerde producten en diensten combineren creatief werk met een zakelijke visie. We belichten de verhalen van kleine merken die functionaliteit, een passie voor het leven en de natuur uitstralen, innovatieve toepassingen van lokale materialen (vooral hout), en nieuwe productietechnieke

Reizende tentoonstelling

The Future of Living zal onze ontwerpen presenteren op 25 locaties en evenementen over de hele wereld die design en creatieve economie vieren, het centrale thema dat dit jaar in Slovenië wordt gemarkeerd. Dankzij het modulaire ontwerp kan het over de hele wereld reizen, naar Zuid-Amerika (Bolivia, Brazilië en Argentinië), Europa (Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland), de Balkan (Kosovo, Albanië, Bulgarije, Servië, Noord-Macedonië), het Midden- Oosten (Israël, Palestina, Egypte) en Noord-Amerika (VS). De uitgebreide versie begon aan zijn reis in Wenen en toert nu designweken van Berlijn naar Zagreb, Milaan, Boedapest en Londen.
Ontwikkeld in samenwerking tussen het Centrum voor Creativiteit/MAO, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Cultuur, de Ambassade van de Republiek Slovenië en de lokale Sloveense ambassades. De tentoonstelling is een promotie-evenement dat wordt georganiseerd in het kader van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

De 90 producten die het keurmerk “Made in Slovenia” dragen, werden de afgelopen twee jaar ontwikkeld en zijn een goede weergave van de gezamenlijke inspanningen van het Centrum voor Creativiteit - werkzaam onder de vleugels van het Museum voor Architectuur en Design - om de culturele en creatieve sector in Slovenië met elkaar in contact te brengen, te promoten, te ondersteunen en te ontwikkelen, dit alles met als doel de samenwerking met het bedrijfsleven, de wetenschap en het onderwijs te bevorderen. De producten geven een beeld van het leven in de toekomst; een toekomst waarin grondstoffen niet langer in overvloed beschikbaar zijn, productiemethoden en menselijke hulpbronnen efficiënt ingezet moeten worden, en producten worden aangepast aan een nieuwe generatie gebruikers die oplossingen op maat willen. Dit gaat samen met een innovatieve, technologisch geavanceerde productie die producenten en ontwerpers combineren met hun overkoepelende liefde voor het leven en de natuur.

Play video

Rocking lights by FOLDS

Wicker Vision — © Darja Malešič

Toasted furniture — © Klemen Ilovar

Pitstop - Addid Plus