Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Community Couture

Kleding gemaakt om verhalen te dragen, tussen ons, door plaatsen en tijd.

What matters?

Community Couture is een poging om meerdere perspectieven samen te brengen, waarbij kleding een bron is van individuele verhalen, collectieve ervaringen, gedeelde doelen, geschiedenis en hoop voor de toekomst.

Kleding gemaakt om verhalen te dragen, tussen ons, door plaatsen en tijd.

Voor de DDW van dit jaar willen we ruimte creëren voor reflectie. Tijdens Community Couture workshops krijgen deelnemers de kans om met kleuren, vormen en woorden verhalen te vertellen over ‘WHAT MATTERS’.

De bijdragen van de deelnemers zullen worden gebruikt om eenmalige Community Couture-kledingstukken te maken en te organiseren in een publicatie; om hun inhoud te bewaren, te delen en te eren.

Kledingstukken, die te huur zijn, zullen dienen als een visuele, gezamenlijke erfenis van degenen die hebben bijgedragen en de verhalen die ze wilden delen.

De methodologie die in dit project wordt gebruikt, kan worden aangepast om perspectieven in verschillende situaties samen te brengen. Het doel is om mensen te verbinden en een gesprek uit te lokken. Het afvalvrije kledingstuk kan worden gemaakt in samenwerking met een specifieke gemeenschap, discours, evenement of plaats.

Over Community Couture

Hallo! We houden ons bezig met speculatief en kritisch design. We zijn ‘presentatoren’ die een bewuste poging doet om bij de problemen te blijven en de wereld te waarderen zoals die ons nu toeschijnt. We onderzoeken de spanning tussen waarde en emotie en hoe omgevingen, mensen, gevoelens, materialen en producten samenkomen door middel van storytelling, op zoek naar polyvocale ideeën en verbindende verhalen.

Community Couture - workshop

Community Couture - workshop cards filled

Community Couture - workshop cards

Community Couture - workshop

Partners
Strijp-S area, Things that Matter @ Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. B15
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode