Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Mega Mini Metsel Muur

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Erik Zonneveld

Gedurende de dutch design week bouwen kinderen, met andere enthousiaste stapelaars, aan een groot bouwwerk in het klein. Met mini baksteentjes wordt een schakeling van ruimtes gemetseld. Wat gebeurt er eigenlijk als we een muur bouwen? En wat gebeurt er met de ruimte aan beide kanten van de muur?

steentjes muren

16.000 kleine rode steentjes vormen aan het einde van de dutch design week een bijzondere aaneenschakeling van ruimtes. Ruimtes die gecreƫerd worden door stapelen en met elkaar verbonden zijn, volledig zijn afgesloten of voor bijzondere doorkijkjes zorgen. Door steeds nieuwe manieren van stapelen te onderzoeken ontstaat een groeiende diversiteit aan vormen en plekjes. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

bouw mee!

Draag je steentje bij aan dit steeds groter groeiende bouwwerk. Ontwerp een eigen steenverband en ontdek welke impact jouw muur heeft op de ruimte daar omheen. Tijdens het stapelen kom je achter het effect van bouwen: je maakt ruimte. Nieuwe plekjes. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe ideeƫn te ontwikkelen en deze te testen.

Je kunt zo aan de slag en meebouwen kan zo lang, of zo kort, duren als je zelf wilt. Geschikt voor kinderen van 5 tot 100 jaar.