Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Le petit déjeuner: croissants on ceramics

La brioche x Studio Joachim-Morineau

"Le petit-déjeuner : Croissants on ceramics", iis de beste manier om je dag te beginnen op de DDW: nieuwe mensen ontmoeten rond een huisgemaakt ontbijt geserveerd in uniek keramiek.

Le petit déjeuner: croissants on ceramic

Elke ochtend voor de start van de DDW ontvangen we bezoekers met een uniek Frans ontbijt in onze atelierruimte op Strijp-T tijdens de tijdelijke tentoonstelling "A blast from the past".

Het idee is om creatieve mensen samen te brengen rond eten en ambacht. Elke deelnemer krijgt de beste croissants en brioches van Eindhoven geserveerd in uniek keramisch servies, vergezeld van lokale koffie.

De croissants komen van Sixtine Blandin, aka "La Brioche", food designer en illustrator. Zij pushte haar liefde voor lekker eten en producten door het maken van biologische "brioches vendéenne", en croissants in Eindhoven.

De keramische borden, kopjes en amuse-bouches waarin het eten geserveerd gaat worden zijn gemaakt door Studio Joachim-Morineau. Deze keramiek maakt deel uit van een nieuwe serie van hun collectie "MOCA", waarbij gebruik wordt gemaakt van hun keramische druipmachine om patronen en vormen te creëren.

Play video

Over Studio Joachim-Morineau

Studio Joachim-Morineau is een ontwerpstudio opgericht door Carla Joachim (FR) en Jordan Morineau (FR), gevestigd in Eindhoven (NL). Hun werk is een mix van ambachten, industriële technieken en technologie. Ze gebruiken het experiment om de grenzen van elk gebied te verleggen. Hun gemeenschappelijk afstudeerproject, de keramische druipmachine “Moca”, was het uitgangspunt van het bedrijf.
Strijp T+R area, ATWORK, Achtsewegzuid 161E
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode