Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Raamwerk

Ruimtelijk textiel

JAS&CAL

Met ‘Raamwerk’ onderzoeken JAS&CAL de mogelijkheden van het weven met metaalgaren. Door te werken met dit ongebruikelijke materiaal en specifieke technieken ontstaan verfijnde en doorschijnende kwaliteiten. De ontwerpen gaan de interactie aan met het (dag)licht en de kijker.

Visuele aanwijzingen

Raamwerk speelt met de symbolische waarde van het raam. Een raam bezit een spanningsveld tussen openstellen en afsluiten. Binnen het ontwikkeltraject vormt de dubbelzinnige rol van deze opening het uitgangspunt. De textielontwerpen hebben niet de functie om het licht te blokkeren, maar spelen juist met de inval van het licht. Transparantie en weerkaatsing zorgen voor een interactie met de kijker. Inhoudelijke details worden inzichtelijk gemaakt doordat de open structuren opzettelijk inkijk geven in de weefconstructie. Visuele aanwijzingen die uitnodigen tot een aandachtige blik. ’s Avonds veranderen de ontwerpen in muren en reflecteren het licht vanuit de ruimte waarmee hun verlichtende karakter wordt versterkt.

Het onderzoek is gerealiseerd in samenwerking met TextielLab Tilburg en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Over JAS&CAL

Jasmijn Wester en Calvin Kooiman vormen samen JAS&CAL, een textiel design duo. Ze hebben een nieuwsgierigheid naar textiel en zijn gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden die het experimenteren met materialen en technieken met zich meebrengt. De zoektocht naar een geperfectioneerde harmonie tussen de schoonheid van vakmanschap en esthetische verfijning kenmerkt hun beeldtaal. Hun werk is een mix van gevoeligheid, tactiliteit en eenvoud.

JAS&CAL

JAS&CAL

Partners
Centre area, Kazerne – Home of Design, Paradijslaan 2-8 , Map No. C8
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig