Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Uprooting Agro-Systems

Dit project was onderdeel van DDW 2021

In dit ontworpen scenario zou de omgeving Waterland, die aansluit op Amsterdam Noord, een knooppunt voor landbouwproductie, opslag en distributie worden. De stad zou zo zelfvoorzienend kunnen worden.

UPROOTING AGRO-SYSTEMS vernieuwt Amsterdam radicaal als eco-stad van de toekomst

Het gaat hier niet om een "one-solution-solves-all" maar veel meer om een optimale combinatie van verschillende systemen: Syntropic Farming, Food Foresting en Vertical Farming.
Elk heeft zijn eigen voordelen die opwegen tegen de nadelen. Waar de ene aanpak een nadeel heeft, heeft de andere een back-up. Syntropic Farming biedt bijvoorbeeld productie-efficiëntie en biodiversiteit, terwijl Food Foresting in staat is grote variëteiten te telen op een beperkte ruimte en weinig tot geen onderhoud nodig heeft.
Maar geen van beide is betrouwbaar in de wintermaanden. Daarom is verticale landbouw geïntegreerd - met een kunstmatig klimaat produceert deze "het hele jaar door" en met een constante output.
Dit ambitieuze voorstel is een stap in de richting van bepaalde antwoorden die we nodig hebben voor onze groeiende steden. Hoewel dit is gericht op Amsterdam, zie ik mijn werk meer als een kickstart voor samenwerkingen met overheden, gemeenschappen, investeerders, wetenschappers en nog veel meer. Ik hoop u geïnspireerd te hebben en nieuwe ideeën te hebben getriggerd, ik kijk ernaar uit van u te horen!