Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) 1M2 Collective

De kleinste expo met de grootste impact

Dit project was onderdeel van DDW 2021
1m2 Collective — © www.st-duo.com

Wij zijn 1m2 Collective;
Een platform om nieuw ontwerptalent te verenigen en de aandacht te vestigen op veranderingen die nodig zijn in het professionele ontwerpveld. Door middel van positief protest en pro-actief onderzoek willen we een meer inclusieve design industrie stimuleren.

Het 1m2 Collectief

Designfestivals en -beurzen hebben een aanzienlijke macht om het designveld te beheren, te promoten en in stand te houden. Dit jaar beschouwt Dutch Design Week inclusiviteit als een belangrijk thema voor de ontwerper die zijn werk laat zien op hun festival, maar hoe inclusief is de DDW zelf?

Met als doel nieuw talent een platform te geven op designfestivals, stelde het 1m2 Collective zich ten doel zoveel mogelijk ontwerpers te tonen op 1m2 grondoppervlak. Door middel van curatie en een doordacht tentoonstellingsontwerp zullen de stukken niet alleen door hun eigen verhaal impact hebben, maar ook als een statement als collectief. De 18 deelnemers zijn geselecteerd via een open oproep en het selectieproces is afgerond door een onafhankelijke jury. Ons onderzoek naar inclusiviteit en de ware kosten van de tentoonstelling op designfestivals zal worden gepubliceerd om bezoekers door de tentoongestelde stukken en onze boodschap te leiden.

1m2 Collective — © www.st-duo.com

1m2 Collective — © www.st-duo.com

1m2 Collective — © www.st-duo.com

1m2 Collective