Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Who cares for the carers?

Een live, open-source design project met en voor zorgverleners

We zijn het er allemaal over eens onze zorgverleners awesome zijn en meer verdienen dan ze om vragen. De afgelopen twee jaar hebben ze veel opgegeven van hun slaap, familie-tijd en vrijheid om ervoor te zorgen dat onze wereld bleef functioneren. Maar, wie zorgt er voor onze zorgverleners?

COVID-19 heeft het probleem slechts benadrukt

Het welzijn van zorgverleners kan worden beĆÆnvloed door hoge niveaus van werkgerelateerde stress, zowel mentaal als fysiek. Toen de covid-19-gezondheidscrisis toesloeg, werden zorgverleners in alle disciplines geconfronteerd met de extra uitdaging om hun zorgtaken voort te zetten en tegelijkertijd hun eigen gezondheid en veiligheid te behouden. Tijdens deze Dutch Design Week geven we jou, de zorgverleners, de ruimte om ons te vertellen wat jij nodig hebt om aan jouw welzijnswensen te voldoen.

Het doel van dit allemaal?

Een open-source, co-creatief ontwerpproces waarin we de wereld laten zien hoe we echte, effectieve oplossingen kunnen ontwerpen voor de grote problemen van vandaag. Beginnend met een enorme prioriteit, de zorg voor de zorgverleners. Gedurende een week doorlopen we een volledige ontwerpcyclus om een concept te bedenken en een strategie om het te implementeren. Het proces mondt uit in een manifest, dat wordt ondertekend door de belangrijkste spelers in de Eindhovense zorgsector. Samen gemaakt door de mensen die voor ons zorgen, ontwikkeld door aspirant-ontwerpers en gefocust op implementatie door verschillende zorgorganisaties, bieden we u het open-source ontwerpproces van "Who carers for the carers". Het proces zal letterlijk transparant zijn, aangezien toeschouwers de ontwerpers van een afstand zullen aanschouwen en een uniek perspectief kunnen krijgen op hoe een dergelijke uitdaging aan te pakken. LET OP: dit project wordt ondersteund door de SDG-subsidie van de Gemeente Eindhoven.

Over Who Cares!? Design

Wij zijn een collectief van ondernemers, ontwerpers en strategen die gedreven zijn om een veilige, duurzame wereld te creƫren. Wat ons uniek maakt, is dat we leraren zijn. We inspireren de volgende generatie creatievelingen om de status-quo uit te dagen en de mensen die ze willen helpen te empoweren. Door organisaties en de volgende generatie creatievelingen in staat te stellen hun eigen verandering te creƫren, geloven we dat we een grote, positieve impact op de grote problemen van de wereld.
Partners
Station area, Technische Universiteit Eindhoven, Groene Loper 3
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig