Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) #HBLTable

Minderbedeelde kinderen helpen met thuisonderwijs.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
#HBLTable hero shot

De COVID-19 pandemie dwong scholen wereldwijd abrupt om thuisgestuurd leren (HBL) in te voeren vanwege nationale lockdowns. Chemistry ontwikkelde de #HBLTable, een in hoogte verstelbare kartonnen tafel voor kansarme gezinnen die moeite hebben om ruimte te vinden om hun kinderen thuis te laten leren.

Motivaties om de #HBLTable te ontwerpen

De pandemie heeft de hele wereld in een plotselinge en merkwaardige situatie gebracht. Chemistry, een strategisch ontwerpbureau gevestigd in Singapore en Amsterdam, besloot hun ontwerpmethodologie toe te passen om kansarme gemeenschappen te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

GeĆÆnspireerd door nieuwsberichten over kinderen die geen ruimte hebben om te studeren en zelfs hun huiswerk maken op de vloer of in hun woonkamer of keuken, ontwikkelde Chemistry #HBLtable. Het ontwerp is volledig gemaakt van 1 soort karton dat gemakkelijk en snel in elkaar kan worden gezet zonder extra bevestigingen of lijm.

"Om dit snel naar buiten te brengen, hebben we ons het ontwerp van een tafel uit een eerder project (#Fliptable) toegeĆ«igend voor online leren thuis. GeĆÆnspireerd door het idee om de tafel om te draaien, hebben we dat idee uitgebreid naar 2 hoogtes, geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar", zegt John Chan, Design Director van Chemistry.

Onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van de #HBLTable

Tijdens de onderzoeksfase van dit project heeft Chemistry meer dan 168 deelnemers geĆÆnterviewd en geĆ«nquĆŖteerd, en ontdekt dat veel gezinnen worstelen met het vinden van een geschikte ruimte voor hun kinderen om deel te nemen aan Home Based Learning. Zoals Channel News Asia meldde, worden vooral minder fortuinlijke gezinnen met 2 of meer kinderen, die in een huurflat of eenkamerflat in de volkshuisvesting wonen, getroffen.

Het probleem was dat de typische meubelopstellingen niet zijn afgestemd op de lengte van de kinderen en dat er tot nu toe nooit een dringende behoefte is geweest aan speciale "studieruimten". Dit leidt ertoe dat kinderen proberen hun huiswerk te maken of een Zoom-les bij te wonen op de vloer, met hun studieboeken en schrijfgerei om hen heen gestrooid.

In 2016 ontwierp Chemistry de #FlipTable als een interactieve installatie die te zien was op Archifest en Neonlights. Crazy Rich Asians-acteur Henry Golding werkte ook mee aan de installatie. De bedoeling van de #FlipTable was om de dialoog te vergemakkelijken over de taboe correlatie van stress en productiviteit op het werk, evenals een aanvaardbare laan voor stress release binnen de kantooromgeving te bieden.

Werken met karton

Er is gekozen voor karton vanwege de duurzaamheid en het feit dat het bestand is tegen omklappen. Met de lage productiekosten realiseerde Chemistry zich dat de #FlipTable snel kon worden aangepast om te werken als een effectieve studietafel die gratis kon worden verstrekt aan behoeftige gezinnen door middel van minimale sponsoring. Door het snijsjabloon aan te passen, slaagden we erin om van het overblijvende materiaal ook een laptop- en tabletstandaard te maken. Bovendien kan er op het karton worden getekend en gekrabbeld, wat een laagje plezier en creativiteit toevoegt, samen met een gevoel van eigendom.

Om dit idee tot leven te brengen, werkte Chemistry samen met Tri-Wall, een lokaal productiebedrijf, om 100 sets te maken. In nauwe samenwerking met welzijnsorganisaties in Singapore heeft Chemistry de #HBLTables gratis uitgedeeld aan de juiste huishoudens. De #HBLTable werd ook uitgedeeld aan liefdadigheidsinstellingen zoals de Society of Sheng Hong Welfare Services.

Play video

How the #HBLTable is made and flips

The #HBLTable is use