Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Ocean Articulated

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Ocean Articulated objects — © Ramona Gschwend

Ocean Articulated heeft het op zich genomen om een alternatief, recyclebaar en draagkrachtig materiaal te ontwikkelen met lokaal gewonnen zout en zand.

In de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden van wat uit zout en zand kan worden opgebouwd

Ocean Articulated is een geomorfologisch onderzoek naar materiaalkringlopen. Het duikt in de oorsprong van materialen, uit de overblijfselen van oude oceanen, en onderzoekt hoe die materialen vandaag worden gebruikt. Met deze waardering is een nieuw materiaal ontwikkeld als resultaat van de reactie tussen opgelost zout en een combinatie van natuurlijk bindmiddel en zand. 

De objecten kunnen worden beschouwd als tijdelijke constructies aangezien het materiaal in water oplosbaar is. De zandgietmethode geeft de stukken een karakteristiek uiterlijk doordat de afdruk van het materiaal een ornament wordt. De articulatie van het oppervlak onthult de ruwe esthetiek van het materiaal en stimuleert interactie door tactiliteit.
 
Het project biedt een nieuw perspectief op tijd en duurzaamheid; de oorsprong, levenscyclus en verwijdering van materialen; en experimentele processen die zich richten op de kwaliteiten van ruwe materialen. 

Excavated object

Ocean Articulated objects

Ocean Articulated object