Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Sound of Speech As It Echoes in the Cloud

Dit project was onderdeel van DDW 2021

The Sound of Speech As It Echoes in the Cloud is een assemblage van stemacteurs die ons ertoe aanzetten onze aandacht te verleggen naar het onbekende, onze relationele realiteiten, en de ruïnes van het altijd-al-tijd.

Duik in een meer-dan-menselijke sonische assemblage

Geconfronteerd met de parallelle spanningen van ecologische noodsituatie en wereldwijde pandemie, is het verstandig om te hopen op nieuwe manieren om ons beschadigde ecosysteem op aarde te laten samenleven. Aangezien de meeste van onze bestaande modellen er niet in geslaagd zijn om een vruchtbare toekomst te garanderen, pleiten wij ervoor om ons te ontdoen van onze te menselijke systemen en nieuwe manieren te ontwikkelen om in wisselwerking te treden met de meer-dan-menselijke werelden.

Binnen deze context confronteert The Sound of Speech As It Echoes in the Cloud ons met een semantische andersheid van meerdere niet-menselijke agentschappen via spraaktechnologieën. Het project presenteert een netwerk van spraakassistenten met geografisch verspreide knooppunten; elk knooppunt is belichaamd in een fysieke vorm, als objecten die zich in huiselijke en openbare ruimten bevinden. Mensen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze dynamische assemblage, die op haar beurt zal leren, fabuleren en evolueren van deze uitwisselingen.

Voortbouwend op het open-source framework Mycroft en generatieve machine learning modellen zoals GPT-2, schrapen, genereren en delen de stemmen op grillige wijze ecologische speculaties en onderzoeken, tastbare praktijken van verwanten maken, of enkele uitbarstingen van collectief geheugen door ruimtetijd. Dit project wil echo's en wrijvingen van grensoverschrijdende en soortsoverschrijdende collectieven in ons leven brengen en nieuwe esthetische en affectieve dimensies openen.