Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Exploring Alternative Futures

Alternatieve toekomsten en nieuwe paradigma's verkennen door middel van lokale en gemeenschapsinterventies en speculatieve ontwerpprojecten.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
How to Bridge the Digital Gender Gap — © Fab Lab Barcelona

Een reeks werken die eerder werden tentoongesteld op het Emergent Futures Festival, dat lokale ontwerpers, kunstenaars, strategen en onderzoekers uit verschillende ontwerpdisciplines met elkaar verbond om alternatieve toekomsten te verkennen. Ga met ons mee in reflectie en dialoog.

Het Emergent Futures-festival

Het Emergent Futures Festival was een non-profit evenement gericht op het vergroten van de geletterdheid over de toekomst binnen de gemeenschap van Barcelona. Het verbond een wereldwijd netwerk van gelijkgestemde ontwerpers en makers van gemeenschapsveranderingen om het bewustzijn over de relatie tussen sociale en klimaatrechtvaardigheid te vergroten. Door middel van tentoonstellingen, workshops, panels en discursieve evenementen, verkenden lokale gemeenschapsinterventies vier belangrijke onderzoeksgebieden: ruimtelijke rechtvaardigheid, empowerment van zorg, posthumaan ontwaken en planetair mutualisme. Met behulp van design als instrument wilde het festival laten zien dat de toekomst die we morgen willen zien, vandaag kan worden ontworpen. We nodigen u uit om deze projecten te ontdekken en het gesprek rond deze urgente onderwerpen aan te gaan en voort te zetten.

Play video

Phygital Awakening and Myco Meditation — © Fab Lab Barcelona

Aqui — © Krzysztof Wronkski

OND Circular Cosmetics — © Jean-Luc Pierite

215+ Solidarity Memorial honoring First Nations