Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) You are the product of your own training

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Iedereen zit wel eens in een sleur. Elke dag hetzelfde doen en geen verandering meemaken. Aan het woord “sleur” kleeft een negatieve connotatie. Met de herhaling in mijn werk geef ik een ode aan de sleur. Zo worden onze dagelijkse activiteiten in een positief daglicht gezet.

Een ode aan de sleur.

Iedereen zit wel eens in een sleur. Elke dag hetzelfde doen en geen verandering meemaken. Aan het woord “sleur” kleeft een negatieve connotatie. Je ziet veel advertenties en berichten die oplossingen bieden om juist uit die sleur te komen, maar zo eenzijdig is de gewoonte van het leven niet. Want sleur maakt herhaling en die herhaling is juist wat het leven betekenis geeft. Herhaling maakt routine, iets waaraan je je vast kan houden en je veiligheid, rust en kracht geeft. we staan niet stil bij wat de sleur ons allemaal kan brengen. Vooral in de tijd waar we niet vaak naar buiten gaan en de focus meer ligt op wat we binnenshuis doen. Daarom is het belangrijk om de waardering van het leven in het hier en nu te vinden. Dit is vooral te vinden in de activiteiten die we in onze woonomgeving dagelijks doen. Zoals tandenpoetsen, eten, drinken, slapen etc. Deze handelingen zorgen voor een goede, constante gezondheid. Het zijn wijsheden die wij voorbij lopen.
Met het werk worden deze activiteiten in een positief daglicht gezet. Zo komt de kracht van de herhaling der gewoonte naar boven. Om vervolgens mensen doen te beseffen hoe fijn de sleur nu eigenlijk is.