Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) I Hear What You're Seeing

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Driving Dutch Design: I Hear What You're Seeing

Een expositie van 17 ontwerpstudio’s die met hun eigen blik naar de wereld luisteren.
Gluur en tuur door de grijze gebieden naar een wereld van vragen, verwondering en schoonheid. Ontdek de blikvelden voorbij het eerste zicht.

I hear what you're seeing

Iedere ontwerper van het Driving Dutch Design collectief bouwt zijn of haar praktijk rondom het eigen perspectief op het leven. In deze expositie krijg je de kans om door de ogen van de ontwerper te kijken en te gluren achter de schermen van hun gedachten. Stap een wereld binnen waarin het stellen van vragen cruciaal is, en waartoe het weten hoe je omgaat met verandering de sleutel is.

De expositie ‘I hear what you’re seeing’ onderzoekt het design proces door verschillende benaderingen en experimenten uit te lichten. De ontwerpers delen hun gedachten, onzekerheden en bevindingen met de bezoekers van de Dutch Design Week. In een dynamische ruimte onderzoeken ze de frictie tussen het belang van (in)transparantie binnen hun manier van werken. Tot welke hoogte moeten ontwerpers hun methoden onthullen, om zo te kunnen verbinden met de maatschappij? De opzet van deze expositie vormt een uitnodiging voor bezoekers om in gesprek te gaan, gedachten te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Bovendien toont het de relevantie van design in het bieden van inzicht in hoe we produceren, consumeren en systemen vormgeven in onze samenleving.

Perspectieven

I See Systems

Designers zijn er niet om antwoorden te geven, maar juist om vanzelfsprekendheden te bevragen. De designers in 'I see systems' geven je een inkijkje in hun proces, aan de hand van alternatieve visies op de systemen waarin wij als mensen functioneren.


I Hear Stories

Verhalen zijn er om te ervaren. De designers in 'I hear stories' nemen je mee in visuele werelden die niet je eigen zijn. Verbind je met het leven om je heen vanuit de visies van illustratoren, grafisch ontwerpers, filmmakers, en interieur vormgevers.


I Feel Objects

Van extreem praktisch tot puur poëtisch. In ‘I feel objects’ leggen autonome- en productontwerpers de aandacht op de tastbare wereld om ons heen en de interactie die we met objecten aangaan. De ontwerpers laten verrassende invalshoeken zien op materialen als marmer, plastic afval, en textiel.

Play video
I Hear What You're Seeing