Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) VALUE // VALUES

Hoeveel waarde geef jij jouw waarden? In deze interactieve tentoonstelling onderzoekt u hoe u uw waarden vertaalt naar waarde.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Hand knotted carpet — © Hannah Breaken

We weten wat dingen kosten, maar weten we ook wat ze waard zijn?
Door de jaren heen werkten Nienke en Tim aan verschillende onderwerpen rondom het thema duurzaamheid. Ze creëerden nieuwe materialen en productieprocessen, maar kwamen tot het besef dat waarde de sleutel is tot verandering.

Verbondenheid met onze objecten

De hedendaagse definitie van waarde wordt meestal gezien als financiële waarde. Nienke en Tim beschouwen het echter als de laatste stap van de waardeketen. Waardecreatie begint bij ons: waar staan ​​we voor in het leven? Wat zijn onze waarden? De objecten die we kopen moeten resoneren met deze waarden, zodat ze echt betekenisvol voor ons zijn. Er zijn twee kanten aan de opbouw van waarde, rationeel en emotioneel, feiten en verhalen. Bij het kopen van een object zijn de productiefeiten er niet of worden ze overschaduwd door marketingverhalen, waardoor het moeilijk is om te bepalen of jouw waarden resoneren. Transparantie is de sleutel. Als we waarde bepalen op basis van alle feiten en de echte verhalen, resoneren we en creëren we een band met een object. Deze verbinding is een noodzaak als we een duurzame wereld willen. Het zorgt ervoor dat we voor een object zorgen en de levensduur verlengen. Dit betekent dat we minder objecten hoeven te produceren, dat er minder grondstoffen nodig zijn, dat er minder afval wordt geproduceerd en dat de impact op onze planeet wordt verminderd.

Voor de tentoonstelling ontwikkelde de studio twee tapijten. Ze volgden het proces van schaap tot eindproduct. Een van de tapijten is gemaakt in Armenië, de ander in Nederland.

In deze interactieve installatie vraagt de studio je hoe jouw waarden zich vertalen in waarde. Als je de verhalen en feiten achter een object weet, heeft dat dan invloed op de manier waarop je het waardeert?