Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Made to Disappear

Heterotopieën in prostitutie

Gyno Lazy Boy: Inspired by Marcel Breuer Wassily. — © Photos taken by Chiara Catalini

“Made to Disappear” is een onderzoek naar het woonkamer model als een toneel beïnvloed door het verdwijnen van prostitutie uit het publieke domein. Dit project is gebaseerd op conversaties met een Canadese sex werker, en haar manier van omgang met thuis.

Seks en architectuur

“Made to Disappear” onderzoekt de woonkamer als een heterotoop beïnvloed door verwijdering van prostitutie uit het publieke domein. Dan wel klaar voor de afvalbak of makkelijk schoon te maken, all het materiaal draagt restanten van het idee huislijkheid. Uit de ruimte zijn de gemakken verwijderd doormiddel van een tal van verwijzingen: op de bank ervaart de gebruiker enkele “positions” van ongemak, het getufte tapijt doet denken aan Calgary’s vroegere Red Light District met zijn kaart vormig oppervlak, en de woonkamer combineert elementen van de woonkamer als een wachtruimte met een variatie an architypen van lust met verwijzingen naar gyneakologie kamer, playboy architectuur, en massage salons.

Al verplaatsend door deze ruimte, biedt het project een archiefstijl documentatie van de onderdelen en architectonische prototypen in interieurs. Als natuurlijke conclusie vloeit hieruit dat architectonische keuzes vrouwen geweld aan doen in “public”.

Over Rachel Refael

Rachel Rafael (geboren in 1992) is een Canadese mulsticiscipinaire ontwerper en arties woonachtig in Rotterdam. Rachel behaalde haar Bachelor of Fine Arts van de universiteit in Calgary, Alberta, Canada (2018) en een Master of Interior Architecture van het Pieter Zwart instituut, Willem de Kooning Academy, Rotterdam (2018). In 2020, starte zij met haar onafhankelijke ontwerpbureau 166 BRUT, waar de nadruk ligt op het combineren van analoge media en digital culture.

Cartographic latex carpet — © Photos taken by Chiara Catalini

Advertising Desires: Mirror salon table. — © Photos taken by Chiara Catalini

Sofa Parlour: homage to massage parlours

Canal area, De IJsfabriek - Lokaal2030, Hugo van der Goeslaan 2-03 , Map No. F3
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig