Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Data-West 2021

Een project over Data en de Eindhovense wijk, Woensel West.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
The Artisits of Data-West 2021 — © Gaia van Egmond

Na een succesvolle eerste editie in 2020 hebben we dit jaar weer een aantal kunstenaars en ontwerpers uit meerdere disciplines uitgenodigd om data te verzamelen in Woensel-West, onze wijk in Eindhoven.

Zes makers, een Wijk en heel veel data.

Al tien jaar verbindt Tante Netty jonge kunstenaars en ontwerpers met maatschappelijke uitdagingen om nieuwe inzichten en verbindingen te vinden. Na een succesvolle eerste editie in 2020 hebben we dit jaar weer een aantal kunstenaars en ontwerpers uit meerdere disciplines uitgenodigd om data te verzamelen in Woensel-West, onze wijk in Eindhoven. Deze data is verzameld in samenwerking met buurtbewoners, ondernemers en organisaties en vertaald naar verschillende kunstwerken, van 3D-installaties en belevingen tot interactieve animaties en zines.

Naarmate er tegenwoordig steeds meer gegevens worden verzameld en beschikbaar zijn, is het visualiseren van gegevens een kunstvorm geworden. Het doel van deze innovatieve kunstvorm is om gegevens te verwerken tot visuele stukken en een unieke manier te bieden om emoties te uiten. Omdat data-analyse voornamelijk uit cijfers en grafieken bestaat, mist het een persoonlijk tintje. Om daar verandering in te brengen hebben we Data-West geïnitieerd en deze opdracht gegeven aan een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers.